Блоги

28 Жовтня 2020
Після місцевих виборів. 10 запитань до президента Зеленського
У липні 2019 року я публічно попросив президента України дати відповідь на 10 моїх запитань. Ніхто і нічого, звісно ж, мені не відповів

Минув рік. Питань до Зеленського стало більше, але не буду порушувати формат. Десять запитань,так десять запитань.

Сподіваюсь, президент як людина діджитальна на них все ж таки відреагує.   

Отже:

1. 25 жовтня 2020 року за Вашою ініціативою і при підтримці “Слуги народу” у державі був проведений так зване “всенародне опитування, яке не передбачене жодним законом і Конституцією України”. Ви, як гарант Конституції, усвідомлюєте, що подібні “опитування” в умовах війни загрожують національній безпеці і обороні? Скільки і чиї гроші були використані для “опитування”? І чи лишається у силі Ваша обіцянка датована квітнем 2019 року: “Якщо я коли-небудь в житті порушу закон, я піду сам”?

2. У травні 2020 року Ви назвали себе і Дениса Шмигаля майстрами спорту із коронавірусу. Чи готові Ви, як майстер спорту, нині розділити відповідальність із прем’єр-міністром і міністром охорони здоров’я за провал підготовки України до другої хвилі COVID-19? Чи відомо Вам як і в яких умовах українці змушені боротися із коронавірусом?

3. Хто і скільки заробляє на розподілі актиковідного фонду? Яку частку від цього отримуєте особисто Ви?

4. Починаючи із березня 2020 року народний депутат України Гео Лерос оприлюднив низку матеріалів про причетність Вашого найближчого оточення, в тому числі - Андрія Єрмака і Миколи Тищенка, до корупції. Чи можна вважати відсутність Ваших дій щодо цих осіб, що Вас все влаштовує і жодних проблем Ви з цим не бачите? Коли буде позбавлений депутатського мандату Олександр Юрченко?

5. Чи правда, що депутати від “Слуги народу” щомісяця отримують у конвертах суми, починаючи від $ 5 тис.? І чи відповідає дійсності інформація, що ці гроші - від одного із олігархів?

6. Хто і чому у Вашому найближчому оточенні “злив” операцію із “вагнерівцями”? 

7. Під час виборчої кампанії Ви обіцяли продати два із трьох літаків, якими користується президент України. Ви говорили, що будете користуватися рейсовими літаками. Скажіть, чи виставлені вже на аукціони ці літаки? Ви також обіцяли передати державні резиденції дітям. Коли Ви виїдете із державної резиденції “Конча-Заспа”?

8. Коли Ви позбудетесь кортежів, які ускладнюють рух містом?

9. Один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук продовжує вести антиукраїнську діяльність. Підконтрольні йому телеканали влаштовують інформаційні провокації. Партія веде проросійську агітацію і здобуває депутатські місця у місцевих радах. Сам Медведчук через суд забороняє книгу про Василя Стуса. Чи готове підконтрольне Вам СБУ показати, як Ви обіцяли у липні 2019 року, джерела фінансування ОПЗЖ? Чи загрожує, на Вашу думку, діяльність Медведчука національній безпеці та обороні?  

10. Чи не хотіли б Ви взяти участь в експерименті і як пенсіонери прожити на пенсію 1,5 тис. грн на місяць - такому експерименті, який Ви пропонували свого часу президентові Порошенку?

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу