Новини

22 Листопада 2017
Порошенко підписав судову реформу
Президент дав старт судовій реформі

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Господарського процесуального, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу про адміністративне судочинство України та інших законодавчих актів (законопроект №6232), який забезпечить завершення судової реформи.

Про це повідомила прес-служба президента України.

Цим законом вводяться нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни в правила кримінального процесу.

"Законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів та покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність з найкращою європейською і міжнародною практикою. Це найбільш комплексне реформування процесуального законодавства за останні 26 років", - сказано в повідомленні на сайті президента України.

Як зазначається, норми цього закону розширюють способи судового захисту і засоби доказування в судовому процесі, забезпечують його відкритість і прозорість, сумлінність користування процесуальними правами, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ та правову визначеність тощо.

Також передбачено впровадження системи "електронного суду", яка спростить комунікацію з судом і зменшить витрати на утримання судової системи.

"Зміни, які вводяться, повинні забезпечити ефективне, швидке і зручне розгляд справ в суді. Нові правила судового процесу сприятимуть більш дієвого захисту прав і свобод громадян та підприємців, які звертаються до суду", - зазначив заступник глави Адміністрації президента України і координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

3 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила в цілому закон про внесення змін до Господарського процесуального, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу про адміністративне судочинство України та інших законодавчих актів (законопроект №6232).

Одним з основних нововведень закону є визначення Верховного суду як єдиної касаційної інстанції в Україні і введення нового порядку розгляду їм справ. До другого читання в даний законопроект було подано 4383 правки, які Верховна Рада розглядала протягом трьох пленарних тижнів.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав цей закон 30 жовтня.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу