Блоги

11 Листопада 2020
Коронавірус косить перших осіб України. В чиїх руках влада в державі?
Цього тижня одразу кілька вищих посадових осіб України повідомили про те, що захворіли на COVID-19

Першим про позитивний тест на коронавірус розповів президент Володимир Зеленський, дружина якого, до слова, перехворіла на COVID-19 ще влітку 2020-го. Одночасно із главою держави тест здав і керівник його президентської канцелярії Андрій Єрмак. У нього також позитивний результат.

Після цього про хворобу оголосили міністр оборони Андрій Таран, віце-прем’єр-міністр Олексій Рєзніков, міністр фінансів Сергій Марченко, голова Верховної Ради Дмитро Разумков. 

Таким чином,“корона” скосила практично все найвище керівництво української держави, яке дотепер, треба сказати, доволі безпечно ставилось і до себе, і до оточуючих, демонструючи свою “безсмертність” під час масових заходів чи відвідин публічних місць. 

Читайте також: Хто такий Андрій Єрмак?

Відповідно до чинної Конституції, у разі якщо президент не може виконувати своїх обов’язків, в.о.глави держави стає голова Верховної Ради.

Однак, за нинішніх умов ми маємо “бінго” - і Зеленський, і Разумкові - хворі на COVID-19. Звісно, і перший, і другий говорять, що вони досить добре себе почувають. Президент навіть намагається брати участь у якихось Zoom-нарадах.

І, все ж таки, питання: хто керує українською державою під час хвороби Зеленського, Єрмака, Тарана і Разумкова лишається відкритим.

Україна воює на Донбасі, перед державою стоїть багато внутрішньо- і зовнішньополітичних викликів.

Ми маємо право знати, в чиїх руках влада в державі.

Правда ж? 

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу