Новини

03 Жовтня 2018
Аваков: У нападнику на Скрипаля впізнали того, хто вивозив Януковича з України
Арсен Аваков, джерело фото: mvs.gov.ua

Арсен Аваков, джерело фото: mvs.gov.ua

В Україні впізнали в нападнику на Скрипаля того, хто вивозив Януковича

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один із нападників на подвійного шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України.

Про це 2 жовтня Аваков сказав в ході зустрічі з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом, пише прес-служба МВС.

"В Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента втікача Януковича з України", - цитують у МВС міністра.

Читайте також: Російський агент "Боширов" воював на Донбасі, - британські фахівці.

Петров і Бошіров розповіли про свою поїздку в Солсбері.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

30 червня в місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії було виявлено непритомних чоловіка і жінку. Їхній стан тоді пов'язували із впливом невідомої речовини, однак не могли сказати точно, чим вони отруїлися.

Згодом стало відомо, що чоловік і жінка були отруєні "Новачком" - такою самою нервово-паралітичною речовиною, як і колишній шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Теги

Аваков

Нові досьє

Ігнатенко Олександр

Argentem Creek Partners

Argentem Creek Partners

Руденко Евгений

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich