Блоги

06 Серпня 2018
Втоплений танк або Навіщо українська розвідка запускає фейки
Упродовж останніх тижнів на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званої "народної міліції ЛНР".

Зокрема, з 24 липня на полігоні в районі с. Бугаївка, що поблизу м. Алчевськ, проходили батальйонно-тактичні навчання бойовиків.

Свого часу аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв, що у 2015 році поблизу с. Бугаївка було створено навчальний військовий центр бойовиків. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998). За останній рік на полігоні проведені інженерні роботи з облаштування навчального центру. Зокрема побудовані нові КПП, вишки (48.406708, 38.882554) та нещодавно побудували цілі для стрільби з танків.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в місцях проведення навчань "народної міліції ЛНР" була розташована важка бронетехніка, яка була передислокована з тилових районів "ЛНР".

27 липня українські ЗМІ з посиланням на прес-службу Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомили, що в районі проведення навчань, поблизу с. Бугаївка, місія ОБСЄ зафіксувала велику кількість важкої бронетехніки та артилерії бойовиків, а саме: 17 танків, 8 САУ та 3 СРЗВ "Град".

Крім того, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ "Права справа", була зафіксована передислокація живої сили і техніки бойовиків з міста Луганськ в район проведення навчань-полігон поблизу н. п. Круглик Лутугинського району Луганської області. В свою чергу моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 30 танків невстановленого зразка поблизу н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська).

За інформацією прес-служби Головного управління розвідки МОУ, 28 липня під час проведення навчань із подолання водної перешкоди бойовики одного з підрозділів російських окупаційних військ втопили танк. За даними української розвідки, окупанти намагаються приховати цей інцидент від своїх кураторів.

Варто зазначити, що інформація прес-служби ГУР МОУ щодо проведення бойовиками навчань із подолання водної перешкоди і втрати ними військової техніки не відповідає дійсності. Під час навчань бойовики відпрацьовували питання розгортання в бойові порядки, проведення бойових стрільб мотострілкових і танкових підрозділів. З урахуванням географії розташування полігонів бойовиків і легенди навчань, тренування із подолання водної перешкоди не проводилися.

Не відповідає дійсності і інформація прес-служби ГУР МОУ щодо намагання місцевих бойовиків приховати цей інцидент від своїх російських кураторів.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", російські куратори, які відповідали за проведення навчань і здійснювали загальне керівництво військовими підрозділами бойовиків, на момент проведення навчань були розквартировані на базі профілакторію АТ "Алчевський металургійний комбінат" ( 48.456260, 38.905752).

У коментарі Радіо Свобода представник ГУР України Вадим Скибицькій підтвердив той факт, що саме російські куратори здійснюють загальне керівництво військовими підрозділами бойовиків. "Близько 750 кадрових офіцерів і генералів Збройних сил Росії на сьогоднішній день обіймають керівні посади в першому та другому "армійських корпусах". Це найбільш важливі посади", - зауважив він.

Примітно, що техніка бойовиків, яка була задіяна у проведенні цих навчань згідно Мінських домовленостей, повинна бути відведена від лінії зіткнення.

Теги

Донбас

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу