Блоги

22 Травня 2018
Бойовики “ЛНР” обстрілюють українські позиції із житлових кварталів
Упродовж останнього тижня на первомайсько-стаханівському напрямку спостерігалося локальне загострення ситуації, пов'язане з провокативними обстрілами позицій ЗСУ з боку бойовиків так званої “ЛНР”.

За тиждень у зоні проведення операції об'єднаних сил спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 7 тис. 700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі. “Минулий тиждень був найгіршим за весь час конфлікту, наші спостерігачі зафіксували 7 тис. 700 випадків недотримання режиму перемир'я”, - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу  у Києві.

Варто зазначити, що наразі йдеться про зміну тактики військового протистояння на сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих  міст і селищ. 

За інформацією аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, бойовики так званої “ЛНР” розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

Селище міського типу Донецький належить до Кіровської міської ради Луганської області. Сусідні населені пункти: селища Голубівське і Березовське - на південному заході, місто Кіровськ - на півдні, села Весняне, Дачне, селище Фрунзе - на південному сході, село Жолобок - на північному сході. Після підписання в лютому 2015 року других “мінських угод” по північно-західним околицям селища проходить так звана лінія розмежування. 

20 травня з 16.00 до 16.40 з району смт. Донецький вівся обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї і ВКК. Днями раніше, звідти так само вівся обстріл позицій ЗСУ із застосуванням СЗ, ВКК та забороненої мінськими угодами зброї.

В свою чергу, у звіті СММ ОБСЄ  станом на 16 травня 2018 року йдеться про наступне: 15 травня БПЛА СММ у непідконтрольних уряду районах  виявив танк (Т-64) в житловому районі н. п. Верхньошироківське (85 км на південь від Донецька), танк (T-72) в житловому районі н. п. Пікузи (кол. Комінтернівське, 92 км на південь від Донецька), а також 2 танка (T-72) і 3 самохідні гаубиці (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) в н. п. Безіменне (100 км на південь від Донецька).

Таким чином, попри надані російськими кураторами і бойовиками запевнення у дотриманні режиму тиші, останні свідомо  ведуть обстріли позицій ЗСУ з житлових районів, наражаючи на небезпеку мирне населення окупованих районів сходу України і намагаючись таким чином змусити Україну до “поганого миру”.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу