Блоги

10 Октября 2018
Вибухи на складі в Ічні говорять про те, що жодних висновків влада не зробила
9 жовтня,на території 6-го арсеналу Міноборони в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області, сталися вибухи на технічній території, що спричинили пожежу.

За фактами вибухів військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України, а СБУ відпрацьовує версію про можливе вчинення диверсії на 6-му арсеналі.

Що спричинило вибухи складів з боєприпасами поблизу Ічні – халатність чи диверсія російського агресора – відповідь має дати слідство.

Варто зазначити, що ще після вибухів у Балаклії Харківської області навесні 2017 року РНБО прийняла рішення про розосередження боєзапасів з метою уникнення подібних масштабних катастроф.

Нагадаю,тоді внаслідок вибухів було знищено близько 70% боєприпасів. Об'єм збитків внаслідок пожежі у Балаклії оцінили в мільярд доларів. На відновлювальні роботи з резервного фонду держбюджету було виділено 100 млн гривень, потім додатково виділили ще 45 млн гривень.

Утім вже 26 вересня 2017 року вибухнули артилерійські склади на Вінничині.

Після вибуху складу в Калинівці постало питання, що Муженко не виконав розпорядження РНБО.

В Україні три великих і десять менших складів із боєзапасами. І склад в Ічні ще рік тому називали одним із проблемних.

Ще рік тому комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендував терміново перемістити всі боєприпаси з військового складу поблизу Ічні на Чернігівщині, де зараз лунають вибухи, у спеціальні бетонні сховища.

Тэги

Ичня
!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу