Блоги

04 Апреля 2021
Геть від Москви! Про Познера, Прімакова, Кіркорова і Баскова
В ніч з 31 березня на 1 квітня грузини змусили відомого російського пропагандиста Володимира Познера залишити Тбілісі. Напередодні він у оточенні ще кількох десятків осіб, росіян, прилетів у столицю Грузії святкувати свій день народження. Але грузини, як виявилось, були не раді непроханому гостю. Вони добре пам’ятають, що говорив Познер у телеефірах про грузинів та абхазців

Перед готелем, де зупинився Познер і компанія зібралися люди. Вони вигукували: “Геть із Грузії!” і закидали готель сирими яйцями. В результаті вся компанія змушена була залишити Тбілісі.

Ця історія є повчальною для нас, українців. А точніше до того, як ми ставимось до Росії та відносин із представниками країни-агресора. 

От, наприклад, три тижні тому глава Россотруднічєства Євгеній Прімаков, погрожував бомбити тил української держави. Але жодної оцінки від офіційного Києва Прімаков не отримав. Зовсім ніякої. Представництва Россотруднічєства в Україні не закриті. Ми і далі дружимо із Росією. Дипломатичні відносини не розірвані. Нас принижують, а ми з цим як тєрпіли погоджуємось. Бо мише - браття.

Мабуть, саме через це Україна дотепер не забрала звання народних артистів України у Філіпа Кіркорова, який публічно промовляв “Кримнаш”. 19 січня 2021 року йому було заборонено в’їзд до Литви. Саме за виправдання окупації Криму. А він у нас - і далі народний артист України. Це ж звання носить і Ігор Крутой, який бере участь у фестивалях в окупованому Криму, і Микола Басков, який підтримав анексію Росією півострова. 

2015 року у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект про позбавлення Баскова, Повалій, Лорак і Кобзона звань народних артистів України. Але це рішення так і не було ухвалено.

На відміну від гордих грузинів українців продовжують терпіти і Кіркова, і Баскова, і Крутого у статусі народних артистів України. І чи не час вже реалізувати задеклароване ще Миколою Хвильовим гасло: “Геть від Москви!”. Взяти і викинути усю цю російську шоубізнесову спільноту на смітник. Як це зробили із Познером і його друзями?  

 

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу