Блоги

11 Грудня 2018
Про "нову" російську базу поблизу Кам’янськ-Шахтинського
Нещодавно в інтерв’ю Reuters начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко продемонстрував супутникові знімки, як доказ розміщення російських танків Т-62 М на відстані 18 км від українського кордону.

Супутникові знімки, які були зроблені в листопаді цього року, опублікувало видання Defence Blog. На знімках зафіксовано танки на військовій базі на околиці Кам’янськ-Шахтинського Ростовської області РФ.

Повідомляється, що важка бронетехніка зафіксована на новій російській військовій базі поблизу Кам"янськ-Шахтинського. "Зображення показують сотні основних бойових танків, таких як Т-64, а також Т-62М, в той час як тисячі військових вантажівок, артилерійських систем", - йдеться у повідомленні видання.

Варто зазначити, що ще 22 червня 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію про рух колони важкої бронетехніки з Кам"янськ-Шахтинського ( РФ) в бік українського кордону.

"До складу колони входять танки Т-64 і БТРи. Сама колона розтягнулася на 2 кілометри", - йшлося у повідомленні.

18 серпня 2014 року журналісти провідного новинного каналу Польщі tvn24.pl показали в прямому ефірі пересування російської важкої техніки в бік кордону з Україною.

10 листопада 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що з території Росії, з м. Камянськ-Шахтинського Ростовської області, на територію України увійшла колона військової техніки 56-ої окремої десантно-штурмової бригади, постійне місце дислокації якої - м. Камишин Волгоградської області.

14 грудня 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив про те, що в районі Кам’янськ-Шахтинського (Ростовська область, РФ) розквартировані підрозділи (окремий десантно-штурмовий батальйон) 61-ї окремої Червонопрапорної бригади морської піхоти Північного флоту (місце постійної дислокації - Супутник, Мурманська обл.)

13 лютого 2015 року ГІ "Права Справа" оприлюднює маршрут пересування російської важкої бронетехніки з території РФ на територію України, а саме: Кам’янськ-Ша́хтинський (РФ) - Донецьк (РФ) - шахта "Північна" Суходільськ - Краснодон - Луганськ.

22 травня 2015 року ГІ " Права Справа" оприлюднює інформацію, що в районі Кам’янськ-Шахтинського розквартировані підрозділи 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської Червонопрапорної ордена Суворова бригади (місце постійної дислокації - Волгоград).

Примітно, що інформація ГІ "Права Справа" щодо присутності підрозділів ЗС РФ в ОРДЛО була підтверджена на вищому офіційному рівні.

В ефірі телеканалу "112 Україна" Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що друга батальйонно-тактична російська група - 20-я окрема мотострілецька бригада 49-ї армії зараз знаходиться в місті Сніжному. "Десантно-штурмова бригада - зараз знаходиться в місті Луганськ. 155-я бригада морської піхоти з дислокацією у м. Владивосток, 61-а бригада морської піхоти з міста Супутник Мурманської області ", - зазначив він.

За інформацією місцевих джерел, у червні 2018 року з території Ростовської області (РФ) на територію тимчасово окупованих районів Луганської області були передислоковані окремі частини 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Кутузова, Суворова танкової бригади. Місце постійної дислокації - м. Чебаркуль, Челябінська область(РФ).

В районі тимчасово окупованого селища міського типу Бірюкове Свердловського району Луганської області був розквартирований підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 90 чоловік. Крім живої сили було зафіксовано присутність важкої бронетехніки – танків Т-72 у кількості 25 одиниць. За інформацією місцевих джерел ГІ “Права Справа”, загальне керівництво підрозділом здійснює підполковник ЗС РФ Мірзахметов Салават, башкир за національністю.

Нагадаю, у Міжнародному суді ООН у Гаазі наразі тривають слухання позову України проти Росії з метою покарання останньої за агресію проти українського народу.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу