Блоги

14 Лютого 2020
Ми вам повірили, але можемо і вирок оголосити
Відкритий лист президенту України Володимиру Зеленському та прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку

Панове президенте і прем’єре! Називаю вас так шанобливо, вклоняючись вашим посадам. Ви ж назвали себе не панами, а слугами народу, хоча насправді те лозунгове проголошення виявилося безсовісним глузуванням з народу.

А тепер про причини, які змусили мене написати вам цього листа. Після внесеного у парламент наволочного земельного законопроекту, думав, що зе-командою побитий останній рекорд ваших попередників з цинізму, недолугості, кощунства, ідіотії й дебілізму. Аж ні – і далі продовжуєте «втішати» обдурених виборців своїм «слугуванням».

Мову веду про оту ідіотичну схему здирання із споживачів абонплати за транспортування газу, і навіть тоді, коли споживач певний час не споживає газ.

Стосовно ж нас, зерновиробників, цю зажерливу схему назвати просто ідіотичною – це як похвала. А щоб дати повну оцінку, треба зібрати з усього світу все найгрубіше «матюччя-перематюччя». Бо, скажімо, наші п’ять зерносушарок GSI-7000 працюють максимум два місяці, але тепер господарство повинне платити абонплату за транзит газу протягом усього року по 175 тисяч гривень щомісяця, тобто – майже два мільйони гривень віддавати нізащо, як благодійний внесок для розкішного життя газових трутнів.

Пояснення ж, що ті гроші потрібні для обслуговування газопроводів, не узгоджується з найелементарнішим якимось глуздом. Бо чому споживач газу повинен платити за обслуговування мережі, на якій заробляють мільярди продавці газу і ті, хто його доставляє до споживачів? Більше того, платити за транзит і тоді, коли споживач певний час не купує газ. Дивись, скоро власники магазинів стануть брати з покупців «абонплату» за те, що ті зайшли в магазин. І в торгаша на це є вагоміше пояснення, оскільки він за свої кошти будував магазин. А ті, які здирають абонплату із споживачів газу за його доставку, не спорудили за свої кошти жодного метра газопроводу. Наше ж господарство побудувало у Бобровиці і по району підвідних та мережевих газопроводів більш як на десять мільйонів гривень, ще коли курс долара був удесятеро вищий, ніж зараз. І для сушарок будували газопровід за власні кошти. А скільки мільйонів витратили на газопровід люди? І так по всій Україні. Тепер, по суті, з власників газопроводів здирають три шкури ті, хто використовує цю мережу для власної наживи. Чи, може, транзитери доставляють нам благодійний газ, видобутий з надр, які за Конституцією належать теж народу? Ні, продають газ небувало дорого – як колонізатори колонізованим.

Є й інші причини, які катком несправедливості давлять наші душі. Ще в 2012 році я опублікував у обласній і центральній газетах статтю під заголовком «Чи не «спалимо» Україну «золотим» газом?». І не просто забив тривогу, а й став запроваджувати у нашому ТОВ «Земля і воля» ощадливе використання дорогого російського газу.

Ми вклали зароблені нами мільйони доларів у будівництво четвертої і п’ятої сушарок, у збільшення парку зернових комбайнів «Джон Дір» до 41 одиниці, щоб скоротити термін збирання кукурудзи на 30 тисячах гектарів до одного-півтора місяця, і починати збирання при 20% і нижче вологості зерна (раніше починали при 30%). Ця схема дозволяє нам заощаджувати мільйони кубів газу на мільйони гривень. Тепер нас так «відзначили» ви, наші «слуги»?

Зекономлені кошти ми не в офшори женемо, а витрачаємо на підвищення зарплати і оплату подвоєних відсотків (18%) за оренду землі. Лише за рахунок цього щорічно збільшуємо бюджетні відрахування майже на сто мільйонів.

Економимо дорогий газ і на побутових потребах: всі «мертві» відходи з очистки зерна не на смітник вивозимо, а переробляємо на пелети для котелень побутових приміщень.

Наш майже півторатисячний колектив успішно впроваджує світові технології у зерновиробництві, в результаті маємо 850 доларів прибутку з гектара посівів, знизивши собівартість тонни зерна до 74 доларів. Така виробничо-фінансова модель дає змогу щорічно вкладати у розвиток виробництва більше трьохсот мільйонів гривень, 50 – на ремонт і будівництво доріг загального користування, десятки мільйонів – на спорудження житла та інших соціальних об’єктів. І робимо це без ніяких «нянь», які ви обіцяєте зарубіжним інвесторам.

Чому ж ви, наші слуги, не служите українському суспільству, не допомагаєте розвиватися вітчизняним сільгоспвиробникам, а навпаки сприяєте своїм фактичним панам, зарубіжним «партнерам», корупціонерам і казнокрадам у цинічному обдиранні успішних виробників і свій народ? Де тільки можна, товстими п’явки присмоктуєтесь до працьовитого, безліч разів обдуреного українського народу!

На президентських і парламентських виборах ми повірили Вам, Володимире Олександровичу, що Ви станете вироком для попередника і всієї його зажерливо-корупційної банди. Тепер вимушений таке пророкувати: те, що народ дружно за вас проголосував, аж ніяк не захищає вас від такого ж дружного народного вироку Вам – загляньте в історію. Хоч особисто я – двома руками проти чергового кровопролитного Майдану на користь нової влади, як правило, гіршої за попередню. Але я готовий з колективом підтримати Майдан, на якому народ відстоюватиме свої права на гідне, конституційно захищене життя, без жирних п’явок. І таких, як ми, – дуже багато, і терпець на грані зриву.

Нові досьє

Ігнатенко Олександр

Argentem Creek Partners

Argentem Creek Partners

Руденко Евгений

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich