Блоги

30 Червня 2019
Кадрова кулька Зеленського
17 років тому, під час парламентської виборчої кампанії, команда Віктора Ющенка чи не вперше в сучасній історії продемонструвала, як бренд “Наша Україна” розкручував у мажоритарках кандидатів без політичного бекграунду

Приналежність до команди Ющенка було значним і серйозним бонусом у боротьбі із опонентами. Утім, вся ця кулька луснула від однієї шпильки - “Син Бога”. Один рух - і кульки не стало.

Щось подібне ми спостерігаємо нині і з виборчою кампанією “Слуги народу”. У списку партії сотні людей, у мажоритарці - дві сотні кандидатів. І біс їх знає (за винятком хіба Разумкова), хто вони і у який спосіб туди потрапили. Але ракетоносій “Слуга народу” готовий їх доставити на орбітальну політичну станцію “Верховна Рада”. 

З одного боку для творців партії це - зручно. Вони вкладаються у розкрутку бренду. Вони отримують і дивіденди. Утім, попри очевидні плюси, є й один очевидний мінус - величезна вразливість партії. Кілька незграбних кадрових рухів - і все, репутація усієї партії - коту під хвіст.

Ейфорія від перемоги Зеленського швидко минає. Дуже скоро доведеться відповідати. І не лише за свої дії, а й за дії тих, кого він привів на посади. В тому числі - і у регіонах. Кадровий голод неминуче призведе до помилок. Вірніше, ці помилки команда Зеленського вже зробила.

26 червня Кабінет міністрів за поданням із АП вже погодив для призначення 8 голів обласних державних адміністрацій, двоє із яких нічого, окрім обурення, не викликають. Один претендент, на Одесу, - “бог” металобрухту Андрій Андрейчиков. Журналістка Наталія Седлецька про можливі зв’язки Андрейчикова із сепаратистами через закритий клуб мисливців “Мисливець 2007”, де кандидати на голову ОДА, значиться у засновниках. От, цікаво, знає про це СБУ чи ні? Чи попереджали спецслужби про минуле цього кандидата? Чи подавали вони інформацію про іншого претендента - на посаду Луганської обласної військово-цивільної адміністрації - Віталія Комарницького? В область, де триває війна хочуть призначити людину із “ригівським” минулим, людину, для якої союз України, Білорусі і Росії ще кілька років тому виглядав природнім, людину, яка має антиукраїнські настрої.

Я розумію, команда Зе знаходиться у ейфорії. Який там Андрейчиков? Який Комарницький? Бренд витримає все. І сумнівне рішення про дочасні вибори, і закиди у некомпетентності, і кадрові помилки. Команда Зе вважає себе напівбогами. Схоже поводив себе і Ющенко. Чим це завершилося для Віктора Андрійовича вже відомо. Історія повторюється?

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу