Блоги

09 Серпня 2019
Боротьба в "ЛНР" за фінансові потоки не припиняється
Наразі, у самопроголошеній "ЛНР" набирає нових обертів протистояння між співробітниками так званого " МВС ЛНР" і "МДБ ЛНР".

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник має наміри взяти під контроль фінансові потоки, які контролює донецький клан. Донецька команда в Луганську представлена в особі "міністра МВС ЛНР" Корнета.

Так, 01.08.2019 року співробітниками так званої "фінансової поліції держкомітету податків і зборів ЛНР", структури яка підпорядкована Пасічнику, було вилучено 77 450 пачок сигарет марки "Marlboro" виробництва донецької фабрики "Хамадей", що не обклеєні марками акцизного податку самопроголошеної "ЛНР", а також автомобілі марки Fiat і Газель.

Варто зазначити, що 29 квітня 2019 року співробітниками так званого "МДБ ЛНР", проведено операцію щодо ліквідації стійкого каналу постачання сигарет з території самопроголошеної "ДНР" на територію "ЛНР" для подальшої контрабанди в Російську Федерацію. Загальна сума вилучених сигарет "Marlboro" виробництва донецької фабрики "Хамадей" склала 40 млн. рублів.

29 грудня 2018 року на окупованій території Луганської області в м. Сорокине (у 1938 —2016 роках — Краснодон) співробітниками так званого "держкомітету податків і зборів ЛНР" та "МДБ ЛНР" було вилучено тютюнові вироби на суму близько 870 тис. рублів.

В свою чергу, 20 лютого 2018 року співробітниками "МВС ЛНР" у м. Сорокине (Краснодон) було виявлено 24 ящики (1200 пачок) сигарет "Marlboro", які перевозилися без відповідних документів. Показовий характер проведення операції співробітниками "МВС ЛНР" і дата оприлюднення інформації на офіційному сайті "міністерства", а саме: 22 лютого 2018 року, під час візиту Пасічника в Донецьк.

Крім того, 5-го, 7-го та 12-го січня 2017 року у тому ж таки м. Сорокине (Краснодон) співробітниками "МВС ЛНР" було вилучено близько 40 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів.

Тоді підлеглі Корнета стали на заваді планам Пасічника реалізувати вилучену тютюнову продукцію виробництва донецької фабрики "Хамадей" на території РФ.

Можемо констатувати, що йдеться про бажання кожної зі сторін конфлікту встановити монопольний контроль за контрабандними потоками контрафактних тютюнових виробів, як на територію України, так і на територію РФ.

Наведені факти наочно свідчать, що між силовими структурами самопроголошеної "республіки" йде війна за фінансові потоки. Протистояння лише загострюватиметься.

Теги

Донбас

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу