Блоги

24 Сентября 2018
Як "Права справа" стала на заваді знищення стратегічного оборонного підприємства
20 листопада 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа", оприлюднив інформацію щодо знищення стратегічного державного підприємства "Науково-дослідний технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади" із виробництва напрямних для систем залпового вогню "Град", "Ураган" та "Смерч", а також системи охолодження головок самонаведення ракет.

Науково-дослідницький технологічний інститут був найбільшим науковим центром металургії України і країн СНД в області теорії, технології та техніки виробництва труб і балонів.

Утім, незважаючи на стратегічний характер цього підприємства, посадовці міськради Дніпра та Державного агентства України з управління державними корпоративними правами продали його у приватну власність. Після продажу виробничий цех просто розгромили, а унікальне обладнання вивезли. Наказом Держагентства України з управління державними корпоративними правами виробничий корпус та дослідницька лабораторія передали у комунальну власність Дніпра.

Відчуження майна почалося у 2013 році та продовжилося у 2015-тому. Разом із інститутом у приватну власність були продані опорні пункти міліції, амбулаторія, РАГС. Упродовж цих років міськрада виділяла кошти на утримання цих об'єктів. Щоби замаскувати продаж об'єктів, із 2011 року не оновлювався реєстр нерухомості міськради Дніпра.

У зверненні до ГПУ ГІ "Права Справа" вимагала від органів прокуратури розпочати перевірку щоби повернути об'єкт у державну власність.

18 червня 2018 року у інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція на тему "Корупція в Міністерстві оборони за попередніх режимів".

Під час прес-конференції я розповів про знищення у Дніпрі стратегічного державного підприємства "НД Технологічний інститут трубної промисловості" по виробництву направляючих для систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч".

Крім того, я розповів про операції з майном Дніпровського військового госпіталю за часів екс-міністра оборони України п. Гриценка. Йшлося про те, що спочатку госпіталь передали комерційним структурам, а потім він опинився у власності банку країни-агресора.

Гриценко обіймав посаду глави Міністерства оборони з 4 лютого 2005 року до 18 грудня 2007 року.

Мною було подано заяву в Генеральну прокуратуру України з вимогою розслідувати перераховані факти, занести ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та порушити низку кримінальних проваджень для встановлення істини.

Днями Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради України подання на нардепів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колесникова.

Генеральний прокурор заявив, що вніс подання на нардепа, який причетний до присвоєння об'єктів нерухомості, в тому числі інституту трубної промисловості і аеродрому Кам'янка.

"На відкритті сесії Верховної Ради я внесу подання на народного депутата України, який причетний до цього, я б сказав безпрецедентного аморального вчинку, знищення фактично частини оборонної промисловості нашої країни ", - заявив він.

Луценко уточнив, що наразі всі ці об'єкти вже повернули в держвласність.

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу