Блоги

30 Июня 2019
Кадрова кулька Зеленського
17 років тому, під час парламентської виборчої кампанії, команда Віктора Ющенка чи не вперше в сучасній історії продемонструвала, як бренд “Наша Україна” розкручував у мажоритарках кандидатів без політичного бекграунду

Приналежність до команди Ющенка було значним і серйозним бонусом у боротьбі із опонентами. Утім, вся ця кулька луснула від однієї шпильки - “Син Бога”. Один рух - і кульки не стало.

Щось подібне ми спостерігаємо нині і з виборчою кампанією “Слуги народу”. У списку партії сотні людей, у мажоритарці - дві сотні кандидатів. І біс їх знає (за винятком хіба Разумкова), хто вони і у який спосіб туди потрапили. Але ракетоносій “Слуга народу” готовий їх доставити на орбітальну політичну станцію “Верховна Рада”. 

З одного боку для творців партії це - зручно. Вони вкладаються у розкрутку бренду. Вони отримують і дивіденди. Утім, попри очевидні плюси, є й один очевидний мінус - величезна вразливість партії. Кілька незграбних кадрових рухів - і все, репутація усієї партії - коту під хвіст.

Ейфорія від перемоги Зеленського швидко минає. Дуже скоро доведеться відповідати. І не лише за свої дії, а й за дії тих, кого він привів на посади. В тому числі - і у регіонах. Кадровий голод неминуче призведе до помилок. Вірніше, ці помилки команда Зеленського вже зробила. 

26 червня Кабінет міністрів за поданням із АП вже погодив для призначення 8 голів обласних державних адміністрацій, двоє із яких нічого, окрім обурення, не викликають. Один претендент, на Одесу, - “бог” металобрухту Андрій Андрейчиков. Журналістка Наталія Седлецька про можливі зв’язки Андрейчикова із сепаратистами через закритий клуб мисливців “Мисливець 2007”, де кандидати на голову ОДА, значиться у засновниках. От, цікаво, знає про це СБУ чи ні? Чи попереджали спецслужби про минуле цього кандидата? Чи подавали вони інформацію про іншого претендента - на посаду Луганської обласної військово-цивільної адміністрації - Віталія Комарницького? В область, де триває війна хочуть призначити людину із “ригівським” минулим, людину, для якої союз України, Білорусі і Росії ще кілька років тому виглядав природнім, людину, яка має антиукраїнські настрої.

Я розумію, команда Зе знаходиться у ейфорії. Який там Андрейчиков? Який Комарницький? Бренд витримає все. І сумнівне рішення про дочасні вибори, і закиди у некомпетентності, і кадрові помилки. Команда Зе вважає себе напівбогами. Схоже поводив себе і Ющенко. Чим це завершилося для Віктора Андрійовича вже відомо. Історія повторюється?

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу