Блоги

23 Января 2019
Кадирівці на Донбасі: хто є хто
За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", на території окупованих районів Донецької області були зафіксовані місця постійної дислокації бойовиків кадирівської тактичної групи "Смерть".

Командир групи на псевдо "Генерал", заступник командира-псевдо "Стінгер". Група була розбита на три взводи, які мали місця постійної дислокації в окупованих містах Донецьк і Макіївка. За інформацією проросійських ЗМІ, "одним із завдань цього підрозділу, що складався із звільнених у запас чеченських силовиків, була ліквідація Іси Мунаева".

В м. Макіївка частина кадирівців входила до складу бойовиків загону "Меч". Командир загону бойовиків "Меч" — польовий командир на псевдо "Прима". База розташування загону знаходилася за адресою: м. Макіївка, вул. Щорса, 62. Один з командирів — Болотханов Апті Денисолтанович, майор МВС ЧР, командир 3 патрульної роти військової частини 4157.

Крім того, була зафіксована рота кадирівців, яка входила до складу батальйону "Оплот". В батальйоні "Оплот" кадирівці входили до складу груп "Шамана" та "Електрика". Останній - громадянин РФ. В батальйоні "Оплот" та тактичній групі "Смерть" (Донецьк, Макіївка та Сніжне) — нараховувалось до 150 кадирівців.

В м. Зугрес були розквартировані до 150 кадирівців. Співробітники поліції ППсП ім. А. Кадирова. На озброєнні загону було до 10 одиниць бронетехніки.

За інформацією місцевих джерел ГІ "Права Справа", дві роти кадирівців входили до складу бойовиків батальйону "Восток". В батальйоні "Восток" загальна кількість кадирівців, за різними оцінками, нараховувалася від 150 до 200 бійців. Командир роти "Юг" батальйону "Восток" — осетин на псевдо "Заур".

Варто зазначити,що крім кадирівців, в окупованому Донецьку був розквартирований загін осетинів під проводом польового командира на псевдо "Коба" (Алан Мамієв). Активні учасники НЗФ "Коби": Габараєв Азамат Казимирович; Карсанов Яків Іванович; Джіоєв Алан Хасайбертович; Козонов Дмитро Феліксович.

Свого часу в Донецьку бойовиками батальйону "Восток" за звинуваченням в організації наркотрафіку був затриманий один з польових командирів осетин Чочієв Сармат Борисович, син глави адміністрації Президента Південної Осетії Чочієва Бориса Єліозовича.

За інформацією місцевих джерел, 7 квітня 2015 року в окупований Донецьк прибули підрозділи спецназу МВС Чеченської Республіки. Були встановлені місця розквартирування цих підрозділів. В м. Донецьк загін кадирівців базувався в Київському районі, вул. Зльотна. Встановлені прізвища бійців загону спецпризначення МВС ЧР.

1.Осман Рамзанов 03.04.1980 р.н.

2.Хусейн Бельтієв

На території окупованих районів Луганської області, зокрема, в окупованому Луганську загін кадирівців був розквартирований в приміщеннях колишнього Головного управління Міндоходів в Луганській області за адресою: м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2-а (3-й поверх).

В Луганську проросійські налаштовані вихідці з Кавказу входили окремими підрозділами до складу батальйонів бойовиків "Дон" і "Зоря". Місцем їхнього розквартирування були селища Миколаївка та Піонерське Станично-Луганського району Луганської області.

В м. Краснодон загони кадирівців відповідали за супровід колон та контрабанду ПММ і зброї. Керував ними польовий командир на псевдо "Мага". Крім того, на території окупованого міста Краснодон була розквартирована група польового командира на псевдо "Дикий". В Краснодоні кадирівцями була налагоджена тісна взаємодія з загоном польового командира на псевдо "Моджахед". Загін "Моджахеда" брав активну участь у роззброєнні розквартированого в м. Краснодон загону МГБ ЛНР ОБроН "Одесса" (командир загону – "Фома").

Свого часу ГІ "Права Справа", інформувала українські спецслужби про місця базування кадирівців на території бази відпочинку поблизу с. Пархоменко і в районі с. Хрящівка (дачний кооператив "Мир"). На території кооперативу, крім живої сили, розміщувалася важка техніка і артилерія бойовиків.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в районі селища Верхня Деревечка Свердловського району Луганської області був налагоджений друк фальшивих грошових знаків Центрального банку РФ. Територія навколо бункеру і сам бункер знаходилися під охороною бойовиків-кадирівців.

Загальна кількість бойовиків, які були розквартировані на території окупованих Краснодонського і Свердловського районів Луганської області, за різними оцінками, нараховувала від 100 до 250 бойовиків.

В м. Лутугине був розквартирований підрозділ осетинів загальною кількістю до 40 бойовиків. На початок збройного протистояння з ЗСУ загін нараховував до 70 бойовиків. Командир - Алгуров Альберт Філіпович. Ветеран збройних конфліктів на Кавказі. Один з польових командирів - Агаєв Аксарбек.

В окупованому Стаханові оперував загін вихідців з Кавказу кількістю до 100 бойовиків.

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу