Блоги

25 Апреля 2018
Чому Росію не позбавлять права вето в ООН
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про початок нової "холодної війни" та зазначив, що Рада Безпеки організації у своєму сьогоднішньому вигляді не може вирішити конфлікт у Сирії.

Росія йде на ескалацію напруженості, і сьогодні розгортається новий етап холодної війни. РФ у цьому напряму зацікавлена. Будуть нові конфлікти, але Захід зацікавлений у присутності РФ в ООН, тому позбавляти права вето в Радбезі чи, тим паче - виключати Москву з організації, не буде ніхто.

Нагадаю, свого часу міністр закордонних справ України Павло Клімкін відзначав, що можна позбавити Росію права вето в питанні введення миротворців ООН на Донбас, визнавши її, згідно статті 27 Статуту ООН, стороною конфлікту.

Варто зауважити, що заява Генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша про початок нової "холодної війни" свідчить про певний прагматизм західних політиків, які прекрасно розуміють, з чим їм доведеться зіткнутися у найближчі шість років президентства Путіна.

Росія загострюватиме ситуацію, локальні конфлікти будуть не тільки в Сирії і Україні. Це призведе до створення штучного залізного бар’єру. Москва намагатиметься створити біполярний світ.

На моє переконання, загроза холодної війни не призведе до того, що Росію позбавлять права вето в Радбезі ООН. Зауважу: спецпредставник США в Україні Волкер заявив, що зміни до статуту ООН не розглядатимуть. Він висловив сумніви з приводу того, що Росію можуть позбавити права вето в Організації Об'єднаних Націй. "Коли мова йде про ООН, звичайно, Росія має право вето. Я не думаю, що хтось буде намагатися це змінити", - сказав він.

Волкер також зауважив, що взагалі не розглядає такий варіант, оскільки "дуже важливо комунікувати з Росією безпосередньо".

На Заході розуміють, що представництво чи його відсутність Росії в ООН ніяк не стримає її від реалізації військових планів. Вже був досвід СРСР, який виключили з Ліги націй у 1939 році. Присутність Росії в ООН для Заходу це - більше стримуючий елемент і запобіжник у моменті протистоянні російській агресії.

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу