Новини

05 Жовтня 2018
Турчинов пояснив, що означає постанова Ради стосовно санкцій проти "112 Україна" та NewsOne
Олександр Турчинов, джерело фото: fakty.com.ua

Олександр Турчинов, джерело фото: fakty.com.ua

У РНБО пояснили, що означає постанова Ради

РНБО має намір оперативно розглянути питання щодо введення санкцій проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne, коли отримає відповідну постанову від Верховної Ради.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов під час спільного брифінгу з секретарем Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом, повідомляє "Укрінформ".

"Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", - наголосив він.

За словами Турчинова, нардепи діяли у межах своїх повноважень, коли ухвалювали постанову. А самі дані, покладені в основу документа, свідчать, що російська інформаційна агресія проти України "є дуже актуальним питанням". Він уточнив, що санкції введуть щодо засновників телеканалів.

Секретар РНБО пояснює: у цих каналів достатньо складна прихована система власності, але "там, безумовно, є нерезиденти України, і тому тут немає обмежень щодо застосування санкцій".

Турчинов додав, що закон також передбачає можливість застосування санкцій і до українських суб'єктів.

"Це терористична діяльність. Пропаганда тероризму є однією зі складових терористичної діяльності", - підсумував Турчинов.

Зазначимо, 4 жовтня парламент підтримав постанову про звернення до РНБО щодо введення санкцій проти каналів NewsOne та "112 Україна".  Відповідно до документа, РНБО пропонують ввести санкції проти ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТВ "Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години". Всі компанії пов'язані з каналами 112 Україна" і NewsOne.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу