Новини

15 Грудня 2017
Людину Медведчука затримали на Луганщині. Підозрюють у сепаратизмі
Андрій Лесик, джерело: Facebook Лесика

Андрій Лесик, джерело: Facebook Лесика

Затримали одного з керівників "Українського вибору" на Харківщині

Колишнього депутата Харківської міської ради, голову Харківської територіальної ради руху "Український вибір" Андрія Лесика затримали в Луганській області.

Спочатку він сам повідомив про це на своїй сторінці в Facebook, пізніше інформацію підтвердила прес-служба прокуратури Харківської області, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки підозрюваний переховувався від слідства і не з'являвся на виклики ні слідчого, ні суду, його оголосили в розшук. 15 грудня підозрюваний затриманий на території однієї з сусідніх областей", - повідомили в прокуратурі.

Зараз Лесик доставлений до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу.

За словами співрозмовника агентства, прокуратура вимагає обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Лесику оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними попереднього розслідування, проведеного слідчими Служби безпеки України, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни меж території держави.

Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній влади.

Сам Лесик написав у Facebook, що "ні в чому не винний".

17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата Андрія Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - "проти".

Увечері того ж дня Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківська апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

Лесик обирався депутатом Харківської міськради 6 скликання від партії "Трудова Україна" та 7 скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу