Блоги

31 Січня 2024
Валерій Залужний. Відкладена відставка
На перших шпальтах світових медіа топ-тема – спроба Зеленського відставити Залужного. FT та The Economist пишуть, що чутки про можливе усунення Головкома ЗСУ небезпідставні

Обидва видання стверджують, що Залужний зустрічався із Зеленським. Останній, пише The Economist, начебто пропонував генералові посаду радника по обороні. Той відмовився.

Серед тих, кому пропонували посаду Головкома називають Олександра Сирського і Кирила Буданова. Обидва відмовилися від пропозиції Зеленського. Утім, британці переконані: відставка Залужного є неминучою. Рішення є, просто вона відкладена у часі.

Якщо це так, то президентській команді варто було хоча б артикулювати, які претензії у неї є до Залужного. Якщо, звісно, хтось на Банковій здатний і готовий їх озвучити.

Головком має сьогодні високий рейтинг народної довіри в Україні. Він – авторитет для людей – і в тилу, і на фронті. Усунути його тихцем не вдасться. Лайно-«аргументів» на зразок Мар’яни Безуглої недостатньо, аби пояснити, чим саме не вгодив Зеленському Залужний. Можна безкінечно говорити про політичні ревнощі президента до Головкома, але погодьтеся: коли на кін поставлене життя десятків мільйонів українців і майбутнє України, політичні амбіції можна засунути деінде. Те, що команда Зеленського готова вистрелити собі у ногу, я вже зрозумів, тільки з цим рішенням вона стріляє у ноги і всім нам. Бо відставка Залужного не посилить позиції Зеленського, а навпаки – послабить. І не лише Зеленського, а й всієї України.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу